Erősáramú berendezések karbantartása

Vállaljuk épületek, cégek, ipartelepek teljes körű erősáramú berendezések karbantartását kedvező feltételekkel.

Új építésű társasházak lakóparkok villanyszerelése:

Udvar, kültéri világítás; az ott lakók tényleges igényének megfelelően kell kialakítani. Az átalakításokkal és a fényforrás cseréjével, például kompakt fénycsőre, halogén vagy ledes világító testre, energiát és pénzt takaríthat meg. A kültéri világítás kapcsolási idejét pontosan kell beállítani vagy alkonykapcsolót felszerelni, mert a lakókat zavarni fogja a feleslegesen világító lámpák látványa. Néhány beállítási adat az alkonykapcsolóhoz:

1 lux - teliholdas éjszaka,
2-30 lux - éjszakai közvilágítás előírt mértéke (különböző helyeken),
50 lux - folyosókban, közlekedőkben elégséges fény,
80-100 lux - nappalik fénye,
250-500 lux - olvasáshoz, munkához, íróasztal felületén ajánlott fénymennyiség.

Lépcsőház világítás: Vannak olyan társasházak, melyek nem használják ki a technikai és műszaki lehetőségeket, akár nappal is teljes fényárban úsznak a lépcsőházak. Mozgás-és jelenlét érzékelőkkel, alkonyat kapcsolóval, időrelével, ledes világítással megoldható lenne a felesleges pazarlás, és marad másra pénz.

Garázs világítás: A garázsok manapság korszerűnek mondott fénycsöves világítással készültek. Ezek a csövek ha folyamatosan világítanak rendkívül sokba kerülnek. Van megoldás arra, hogy ne világítsanak csak a megfelelő helyen. A mozgásérzékelők segítenek spórolni és viszonylag kis átalakítás szükséges a működésükhöz.

Rámpa fűtés: A fagyok beálltával a rámpafűtés baleseteket tud megelőzni, de ha figyelmetlenül bekapcsolva marad vagy a kapcsoló automatika nem működik rendkívüli áramszámlát produkál.

Lépcső fűtés: Hideg időben balesetet előz meg, de ha figyelmetlenül bekapcsolva marad, vagy a kapcsoló automatika nem működik, akkor nem kíméli a pénztárcánkat.

Kertkapu, garázskapuk: A lakók biztonsága manapság nagyon fontos. Egy átmenetileg nem működő mágneszár vagy beléptető rendszer nagyon sok problémát tud okozni azzal, hogy az illetéktelenek szabadon mozoghatnak az értékeink közelében.

Kapu működtető automatikák, beléptető rendszerek: Fontos tudni, hogy rengeteg olyan készülék volt van forgalomban melyek kódjait könnyű másolni. Ezeket e készülékeket célszerű korszerűbbre, biztonságosabbra cserélni

Füst és gáz elszívás Biztonsági okokból ezek az elszívók fontosak, de egy állandóan üzemelő ventilátor magas költséget produkál. Be kell szabályozni működésüket.

Kerti tavak és szökőkutak: Ezek működését is szabályozni kell, mert ellenkező esetben jelentős energiát igényel a folyamatos üzem.

Zsomp szivattyúk: Folyamatos és nem megfelelő működésük, a társasháznak többlet költséget okoznak.

Régi társasházak villanyszerelése

Régi, méretlen fővezeték felújítása: A korábban épült házak fogyasztás mérő előtti méretlen fővezetéke nem felel meg a mai nagy áram igényeknek. Pár tíz éve még mindenkinek 2db 60W-os izzó világított a lakásában és szinte semmi más elektromos berendezésünk nem volt. A még felújítatlan hálózatok legyenek alumíniumból vagy rézből, rendkívüli terhelést kapnak a villanytűzhelyek, mosógépek, mikrohullámú sütők, légkondicionálók, bojlerektől. Szükséges a méretlen fővezeték cseréje.

Új fogyasztás mérőhelyek kialakítása: A régi mérőhelyek akár 50 évesek is lehetnek. Kevés dolog van a lakásunkban ami ennyi idős, és nem bosszankodunk azon mert, nem úgy működik ahogy szeretnénk. A mérőhelyünknek is szüksége van megújulásra. A falban található vezetékek anyaga és keresztmetszete már régen nem felel meg az elvárásoknak. Segítünk a kivitelezésben.

Regisztrált villanyszerelő mester Az áramszolgáltató csak ilyen mester munkáját és bélyegzőjét fogadja el. Mérőhely kiépítésnél és fővezeték cserénél elengedhetetlen. Minden feladatot leveszünk válláról, és az ELMŰ ügyintézés is a mi feladatunk.

Közös helységek és pince villamos hálózat felújítás: A társasházak közös helységeit sokan használják. A nyomógombokat és kapcsolókat sokkal nagyobb terhelés éri mint az otthonainkban lévőket. A lámpatestek elavultak és sok esetben baleset veszélyesek mert, nincs rajtuk búra esetleg csak a saját vezetékén lóg a mennyezetről. A pincékben általában semmi karbantartás nem volt már évek óta. A helység sokszor vizes ezért az ott található vezetékek szerelvények már rég nem működnek üzemszerűen és az érintésvédelmi szabványnak sem felel meg. A felújítás nem várhat a teljes sötétségig vagy az első balesetig.

Szabálytalan és jogtalan áramvételezések felderítése: A közösségi fogyasztás mérőről csak a ház üzemeltetéséhez szükséges energia mérhető. Sokan ezt nem így gondolják és rácsatlakoznak a közösségi mérőre, ezzel a többieket és a társasházat megkárosítva. A felderítés nem egyszerű, de megoldható.

Régi társasházak villanyszerelése

Társasházak erősáramú villamos biztonságtechnikai előírásai

A szabályok, rendeletek minden társasházra vonatkoznak.

Érintésvédelmi felülvizsgálat, mérés /ÉVF

A jegyzőkönyv az MSZ 60364 sz. szabvány és a 40/2017. (XII. 4.) NGM rendelet szerint.

A vizsgálat gyakorisága 6 év.

Erősáramú berendezések felülvizsgálata /EBF

A jegyzőkönyv az 54/2014. (XII.) BM rendelet szerint.

A vizsgálat gyakorisága 6 év.

Villámvédelmi mérés és felülvizsgálat /VVF

A jegyzőkönyv az érvényben lévő  54/2014. (XII.) BM rendelet szerint.

A vizsgálat gyakorisága 6 év.

A jegyzőkönyv az érvényben lévő  54/2014. (XII.) BM rendelet szerint.

A vizsgálat gyakorisága 6 év.

Új: 54/2014. (XII.) BM

A vizsgálat gyakorisága 6 év.